Gratis verzenden boven €100,-

(Alleen in Nederland, België, Duitsland & Luxemburg)

Handboogschieten

Er komen geen producten overeen met de selectie.

De kunst van het handboogschieten

Handboogschieten werd oorspronkelijk gebruikt om te jagen. Tegenwoordig is het afgezien van de Verenigde Staten in bijna elk land illegaal om te jagen met handboogschieten. Het wordt alleen nog maar op eigen terreinen en boogschiet verenigingen beoefend. Handboogschieten wordt ook in wedstrijdverband en op de Olympische Spelen gedaan. Of u nou begint met handboogschieten of als u al ver gevorderd bent, een goede kwaliteit boog is altijd belangrijk. Bij Europe Archery bent u daarvoor aan het goede adres.

Verschillende soorten bogen bij handboogschieten

Voor handboogschieten kunt u gebruik maken van verschillende soorten bogen. Zo heb je de longbow, barebow, recurveboog en compoundboog. Er zitten grote verschillen tussen deze vier soorten bogen bij het handboogschieten. De longbow is uit een stuk hout gemaakt en er wordt op de traditionele manier, zonder richtmiddelen, mee geschoten. De naam barebow spreekt een beetje voor zich. Handboogschieten met deze boog gebeurd zonder hulpmiddelen en er wordt langs de pijl gekeken en zo op het doel gemikt. De recurveboog wordt gebruikt voor de Olympische Spelen. Deze worden uitgerust met een vizier en andere hulpmiddelen om het handboogschieten zo nauwkeurig mogelijk te maken. De compoundboog is zeer hightech en is uitgerust met katrollen zodat de boog met meer gemak verder kan worden uitgetrokken voor extra kracht tijdens het handboogschieten.

Uitrusting en accessoires voor het handboogschieten

Bij handboogschieten is de uitrusting een belangrijk aspect. Zo is bescherming aan de handen, armen en borst zeer zeker aan te raken. Dit voorkomt pijnlijke klappen van de string tijdens het handboogschieten. Verder is een vizier een handig hulpmiddel om nog nauwkeuriger te richten. Pijlen zijn natuurlijk ook onmisbaar. Naast handbogen kopen heeft u op deze site ook een ruime keuze aan pijlen en onderdelen van pijlen.

De rest van het assortiment naast producten voor handboogschieten

Wilt u in plaats van een handboog kopen iets anders aanschaffen? Neem dan eens een kijkje door onze verschillende kruisbogen, doelen of rugtassen. Deze producten zijn net als de handbogen van zeer hoge kwaliteit voor een goede prijs. Kijk gerust eens rond en optimaliseer uw prestaties tijdens het handboogschieten.