Gratis verzenden boven €100,-

(Alleen in Nederland, België, Duitsland & Luxemburg)

Kruisboog Kopen

Een nieuwe kruisboog kopen

Wanneer u een nieuwe kruisboog kopen wilt, zoekt u uiteraard naar hoge kwaliteit voor een goede prijs. In het assortiment van Europe Archery vindt u vele soorten kruisbogen voor zowel beginners als gevorderden. Van de meest professionele kruisbogen tot simpelere varianten, hier kan iedereen slagen bij een kruisboog kopen. Ook voor accessoires en andere benodigdheden zoals vizieren, pijlen en onderhoudsmiddelen bent u hier aan het goede adres. Bij een kruisboog kopen moet u wel in uw achterhoofd houden dat deze enkel op eigen terrein of bij verenigingen gebruikt mag worden. Het is een krachtig wapen dat niet op straat of binnenshuis gebruikt dient te worden. In Nederland is een kruisboog kopen ook pas mogelijk vanaf 18 jaar.

Verschillende soorten kruisbogen kopen

Wilt u een kruisboog kopen dan kunt u kiezen uit verschillende soorten. De meest voorkomende kruisboog is de Recurve boog. Deze keert weer terug in de oorspronkelijke positie na het vuren. Dit is over het algemeen hetzelfde principe als een pijl en boog. U kunt ook een Compound kruisboog kopen. Deze werken met een katrolsysteem waardoor het ontspannen van de boog een stuk sneller gaat en de pijl een hogere snelheid bereikt. Deze pijlen vliegen een stuk verder en moeten dus gebruikt worden op een groot terrein. Bij het kopen van een zwaardere kruisboog wordt een beugel meegeleverd om het spannen gemakkelijker te maken.

Kruisboog kopen voor de sport

In Nederland mag u een kruisboog alleen gebruiken om de sport te beoefenen. Een kruisboog kopen en te gebruiken voor de jacht is niet toegestaan in Nederland. Wanneer u de kruisboog over straat vervoert, moet u ook zorgen dat hij niet schietklaar is. Hij mag dus niet gespannen zijn. Veiligheid is zeer belangrijk bij een kruisboog kopen.

Accessoires en benodigdheden voor een kruisboog kopen

Bij een kruisboog kopen heeft u ook andere artikelen nodig. Denk hierbij aan pijlen, een stand, een pees en wellicht een vizier. Deze kunt u allemaal naast de kruisboog kopen. Kijk eens door het uitgebreide assortiment aan kruisbogen en accessoires en vindt precies wat u nodig heeft. Ook kunt u tassen voor uw kruisboog kopen om hem gemakkelijker te vervoeren. Deze vindt u in onze ruime collectie aan koffers en rugzakken. Zorg hier dat de boog niet geladen is. De kruisboog kon in het verleden door een harnas heen schieten, reken dus maar dat hij ook door de tas heen kan schieten.